عجب شیر پرس - مدیر "طرح بورسیه دانشجویان مستعد در واحدهای اقتصادی" بنیاد ملی نخبگان از اجرای طرح جذب دانشجویان مستعد برتر در صنایع خبر داد که دریافت حقوق ماهیانه، تسهیلات سربازی، بیمه، وام مسکن و ... از جمله تسهیلات موجود در این طرح است.
به گزارش عجب شیر پرس به نقل از تسنیم، حیدر مفتاحیزاده؛ مدیر "طرح بورسیه دانشجویان مستعد در واحدهای اقتصادی" بنیاد ملی نخبگان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان برنامهریزی کرده تا بخشی از مستعدان برتر و نخبگان ایرانی در دستگاههای دولتی جذب شوند که این یک فاز جداگانه است اما مردمیترین کار دولت سیزدهم در جذب و بهکارگیری نخبگان، است که آن صنایع نیز برای مردم است! درواقع بچههای مستعد برترِ جذبشده، در صنایع مشغول به کار و فعالیت میشوند که این برای بنیاد ملی نخبگان بسیار ارزشمند است.
مفتاحیزاده با بیان اینکه این طرح از خردادماه سال 1401 آغاز شده، گفت: جذب دانشجویان نیز از مهرماه سال 1401 آغاز شده است و قبل از جذب دانشجویان، نیازها و تقاضاهای صنعت را دریافت کردیم، پایش اولیه نیز انجام شده و به دانشگاهها اعلام کردیم که صنایع این دانشجویان را میخواهد و این موضوع در دفترچه کنکور سازمان سنجش قید شد و برای نخستین بار دانشجویی را جذب کردیم که فقط دانشگاه از وی مصاحبه نکرده است بلکه سه ضلع واحد اقتصادی، دانشگاه و بنیاد ملی نخبگان در این موضوع دخیل بودهاند به این معنا که دانشجویانِ بورسیه، تأییدیه این سه نهاد را دریافت کردهاند.
مدیر "طرح بورسیه دانشجویان مستعد در واحدهای اقتصادی" بنیاد نخبگان تصریح کرد: این طرح به صورت پایلوت در استان یزد انجام شده و تا به امروز 95 دانشجو در این طرح جذب شدهاند که هم مقرری ماهیانه و هم حمایتهای بنیاد ملی نخبگان را دریافت میکنند و هم واحد اقتصادی بابت دو روز حضور در هفته، بیمه آنها را پرداخت کرده و ماهیانه حقوقی مطابق با قانون کار پرداخت میکند.
وی ادامه داد: در حوزه آقایان یک برنامه ویژهای داشتیم یعنی دانشجوی آقایی که قرار است 4 سال این کار را انجام دهد از ظرفیت بنیاد ملی نخبگان در حوزه تسهیلات سربازی استفاده کرده و اعلام کردیم که به ازای هرساعت حضور، به دانشجو امتیاز فناورانه داده میشود و مقرر شده که این دانشجویان خدمت سربازی را بعد از فارغالتحصیلی در همان شرکت بگذرانند.
مفتاحیزاده تأکید کرد: دانشجویان با این طرح خیالشان راحت خواهد شد که اولاً در شهر محل سکونت خود و در کنار خانواده، درس و تحصیلات خود را میگذرانند و سپس هفتهای دو روز را نیز در صنعت مشغول خواهند شد و همچنین با اطمینان خاطر خدمت سربازی را نیز در همان واحد صنعتی طی میکنند و دانشجو تعهدمحضری داده که اگر 4 سال بورس شود، دو برابر این مدت زمان در این شرکت خدمت کند.
وی تأکید کرد: نگاه بنیاد ملی نخبگان به این دوستان نه به عنوان کارگر بلکه بهعنوان تکنسین و مدیران آینده تحقیق و توسعه شرکتها است که بسیار برای ما حائز اهمیت بوده و این دانشجویان بتوانند نقشآفرینی لازم را داشته باشند. این طرح موجی از امیدواری و امیدآفرینی را در این استان و کل کشور ایجاد خواهد کرد.
مدیر "طرح بورسیه دانشجویان مستعد در واحدهای اقتصادی" گفت: این طرح امسال به صورت پایلوت در یزد اجرایی شده و مجری این طرح نیز بنیاد ملی نخبگان، دانشگاهها و اتاق بازرگانی استان یزد است. در حال برنامهریزی هستیم تا این طرح با هماهنگی وزارت علوم، سال آینده در کل کشور ایجاد شود.
وی با بیان اینکه واحدهای اقتصادی معتقدند که فارغالتحصیلان دانشگاهی، به درد ما نمیخورند و کار ما را انجام نمیدهند، تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که دانشجویان را از مقطع کارشناسی با همراهی یکدیگر تربیت کنیم؛ دانشجویی که دو روز در صنعت مشغول شده و بعد به دانشگاه بازمیگردد دغدغهها و سوالات وی نیز با دید بسیار بازتر و بالاتری خواهد بود چراکه خط تولید را از نزدیک مشاهده و بررسی کرده است که آرایش آموزشی دانشگاه با این روند تغییر پیدا خواهد کرد.
مفتاحیزاده با اشاره به اینکه امروز دانشگاهها، گروهها، اساتید و ... نگاهشان به دانشجویان بورسیه است، گفت: در این حوزه قوانین سختگیرانهای را نیز لحاظ کردیم از جمله اینکه پویایی این دانشجویان به صورت سالانه مورد ارزیابی و بررسی قرار خواهد گرفت و اینطور نیست که بورسیهای به دانشجویی داده شده و دیگر کاری به کار وی نداشته باشیم! لذا برای این موضوع کانون ارزیابی را طراحی کردیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان یزد گفت: شاخصی برای تأثیرگذاری دانشجو طراحی شده که چقدر این دانشجو در آن شرکت تأثیرگذار است. فرایند نخبگی برای دانشجویان به صورت تدریجی تعریف شده است یعنی هر دانشجویی که مصاحبه را قبول شد، اسم وی را "نامزد مستعد برتر" گذاشته و دو سال خدمات به آن ارائه میکنیم که اگر فعالیت آن راضیکننده بود نامزدی را از آن حذف کرده و عنوان "مستعد برتر" را به این دانشجویان میدهیم.
وی ادامه داد: اگر دانشجو دو سال دیگر به کار و فعالیت ادامه داده و خوب عمل کند اسم آن دانشجو را "نامزد نخبه" گذاشته و اگر خدمت سربازی خود را سپری کرده و بیش از سه سال در شرکت مشغول به فعالیت شده و تأثیرگذار باشد، نامزد را از اسم آن حذف کرده و عنوان آن را "نخبه" میگذاریم.
مفتاحیزاده تصریح کرد: واحدهای تحقیق و توسعه صنایع، عمدتاً کسانی هستند که سن و سال زیادی دارند به عنوان مثال بعضی از واحدهای ما در استان یزد سال آینده بیش از 70 نفر بازنشسته دارند که این موضوع باید جایگزین شود. موضوع جذاب دیگر بحث جایگزینی خدمت سربازی است که توسط بنیاد ملی نخبگان تسهیل شده است.
مدیر "طرح بورسیه دانشجویان مستعد در واحدهای اقتصادی" بنیاد ملی نخبگان گفت: یک بسته حمایتی نخبگی تعریف شده است یعنی آقا و خانم دانشجویی که وارد این طرح میشوند یک مقرری ماهیانه برمبنای تأثیرگذاری و حضور دانشجو ارائه میشود و در این بین نظرات واحد اقتصادی، بنیاد ملی نخبگان و دانشگاه نیز باید ارائه شود. همچنین یک اعتبار فناورانه نیز به صورت جداگانه درنظر گرفته شده است.
وی تأکید کرد: شرکت، این دانشجویان بورسیه شده را بیمه میکند یعنی کارکردهای این دانشجویان جزو سنوات بیمهای این دانشجو محسوب میشود که متناسب با ساعتهای حضور دانشجویان محاسبه میشود. در بنیاد ملی نخبگان بیمه تکمیلی نیز برای این دسته از دانشجویان درنظر گرفته شده است؛ در موضوع وام خرید مسکن نیز در بنیاد ملی نخبگان به این دانشجویان کمک میکنیم که دستورالعمل آن نیز موجود است.