هشدار بارش برف و تگرگ در ارتفاعات آذربایجان‌شرقی
هشدار بارش برف و تگرگ در ارتفاعات آذربایجان‌شرقی
عجب شیر پرس - رییس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی نسبت به بارش برف و تگرگ در ارتفاعات و مناطق مستعد و سردسیر استان هشدار داد.

به گزارش عجب شیر پرس به نقل از ایرنا، محمد امیدفر، روز سه شنبه با اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی از سوی این اداره کل، افزود: بر اساس نقشه های پیش یابی هواشناسی، نفوذ و فعالیت سامانه بارشی موجب رگبار باران، آبگرفتگی معابر، غرش آذرخش، کاهش دید افقی، لغزندگی معابر، جاری شدن روان آب و طغیان رودخانه ها به ویژه در تبریز و نیمه شمالی استان می شود.

وی با بیان اینکه این وضعیت تا اواخر روز چهارشنبه ادامه می یابد، اظهار کرد: با توجه به کاهش نسبی دما بین سه تا پنج درجه سانتی گراد، احتمال بارش برف در روستاهای شهرهای ورزقان، خواجه، سراب، هوراند و هریس نیز وجود دارد.کاهش نسبی دما بین سه تا پنج درجه سانتی گراد و احتمال بارش برف در روستاهای شهرهای ورزقان، خواجه، سراب، هوراند و هریس

رییس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی، خواستار پرهیز از انجام سفرهای غیرضروری به نیمه شمالی استان، خودداری از اتراق و توقف مسافران و عشایر کوچ رو در حریم رودخانه ها و بستر مسیل ها، لایروبی مسیل ها و کانال های زهکشی، جلوگیری از فعالیت های کوهنوردی، انجام اقدامات پیشگیرانه در مورد مهار آبگرفتگی معابر و سیلاب های احتمالی شد.

امیدفر، با بیان اینکه فعالیت این سامانه در نیمه جنوبی استان موجب وزش باد گاهی به صورت شدید و نفوذ و خیزش گرد و خاک می شود، ادامه داد: احتمال خسارت به سازه های موقت، سقوط یا پرتاب اجسام سبک و شکستن سرشاخه های درختان وجود دارد؛ بنابراین محکم کردن سازه های موقت، احتیاط در عبور از کنار ساختمان های نیمه کاره و عدم پارک خودرو در کنار درختان فرسوده ضروری است.

وی از کشاورزان خواست به توصیه های کارشناسان جهاد کشاورزی استان توجه کنند و از سم پاشی و محلول پاشی باغات و مزارع خودداری کرده و نسبت به تعجیل در برداشت محصولات کشاورزی و انتقال به اماکن مسقف اقدام کنند.کشاورزان به توصیه های کارشناسان جهاد کشاورزی استان توجه کنند و از سم پاشی و محلول پاشی باغات و مزارع خودداری کرده و نسبت به تعجیل در برداشت محصولات کشاورزی و انتقال به اماکن مسقف اقدام کنند.

سراب با دمای صفر درجه سومین شهر سرد کشور شد

رییس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی، گفت: در ۲۴ ساعت گذشته سراب با دمای صفر درجه پس از ایستگاه های هواشناسی توچال و دشت نمدان اقلید، سومین منطقه سرد کشور و سردترین شهر آذربایجان و جلفا با دمای ۲۷ درجه سانتی گراد گرمترین شهر استان شد.

امیدفر، افزود: دمای تبریز در ۲۴ ساعت گذشته در گرمترین زمان به ۲۲ درجه و در سردترین زمان به هفت درجه بالای صفر رسید و دمای فعلی (۸:۳۰) این شهر ۱۰ درجه بالای صفر گزارش شده که نسبت به روز گذشته در همین ساعت یک درجه افزایش یافته است.

 آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است. این استان همواره تحت تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان است.