به گزارش عجب شیر پرس به نقل از ایرنا، هادی مقدم زاده روز شنبه اظهار کرد: در بهار امسال ارزش تولیدات صنعتی و معدنی منطقه ۴۶ هزار و ۶۵۴ میلیارد ریال و تولیدات کشاورزی ۳۵ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال است.
وی با اعلام اینکه منطقه آزاد ارس با صادرات ۷۷.۹ میلیون دلار کالا و واردات ۲۹.۲ میلیون دلار در سه ماهه نخست امسال، تراز تجاری مثبت ۴۸.۷ میلیون دلاری را ثبت کرده است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که مجموع صادرات کالا و خدمات منطقه به خارج از کشور در سه ماهه ابتدایی سال گذشته ۳۴.۲ میلیون دلار ثبت شده بود.
مقدم زاده ارزش صادرات کالا و خدمات تولیدی سرزمین اصلی از مسیر منطقه در سه ماهه امسال را ۶.۸ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: ارزش صادرات مجدد منطقه در این مدت ۵.۷ میلیون دلار بود .
وی از واردات ۵۹ میلیون دلاری تجهیزات و ماشین آلات به منطقه آزاد ارس در سه ماهه نخست سال جاری خبر داد و گفت: در این مدت ۲.۱ میلیون دلار مواد اولیه و ۲ میلیون دلار مواد مصرفی وارد منطقه شده است ضمن اینکه ۲۰.۱ میلیون دلار واردات مسافری انجام شد .
سرمایه گذاری داخلی ۸۰ هزار و ۵۶۶ میلیارد ریالی در منطقه آزاد ارس
مدیر عامل منطقه آزاد ارس سرمایه گذاری داخلی تحقق یافته منطقه را در بهار امسال ۸۰ هزار و ۵۶۶ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: در این مدت ۲.۶ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی محقق شده است.
وی از صدور مجوز سرمایه گذاری داخلی برای ۱۴ طرح به ارزش ۱۹۴ هزار و ۱۶۱ میلیارد ریال خبر داد و گفت: عملیات اجرایی ۱۰ طرح به ارزش ۲۷۱ هزار و ۶۷۱ میلیارد ریال آغاز شده است .
مقدم زاده همچنین با اعلام اینکه مجوز سه طرح سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۳۸.۴ میلیون دلار صادر شده است، گفت: عملیات اجرایی یک طرح خارجی به ارزش ۹.۵ میلیون دلار آغاز شده است .
وی اظهار کرد: سازمان منطقه آزاد ارس همواره به عنوان پشتیبان و تسهیلگر فعالیتهای صنعتی و معدنی، خود را متعهد میداند تا با ایجاد بسترهای مناسب، رفع موانع و حمایت از سرمایهگذاری، مسیر تحقق اهداف توسعهای کشور و منطقه را هموار سازد.
منطقه آزاد ارس با ۷۱ هزار و ۸۰۰ هکتار گستره در محدوده جلفا، ایری و سیه رود، نوردوز، خداآفرین و قلی بیگلو و داشتن سه گمرک شامل جلفا، نوردوز و خداآفرین از ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی و رونق اقتصادی استان برخوردار است و به عنوان صنعتی ترین مناطق آزاد کشور مطرح بوده و در مسیر توسعه صادرات و تجارت با کشورهای منطقه گام برمی دارد.
در ۲ زون (بخش) صنعتی این منطقه بیش از ۱۵۰ واحد تولیدی و صنعتی فعالیت می کنند و بزرگترین واحد تولیدات گلخانه ای کشور در منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس واقع است.
در مناطق آزاد تجاری تسهیلات ویژهای نسبت به سرزمین اصلی به سرمایهگذاران اعطا میشود که به طور معمول شامل تخفیف مالیاتی، در اختیار دادن زمین و غیره میشود.
منطقه آزاد ارس، یکی از مناطق مهم تجاری و اقتصادی کشور است که به دلیل موقعیت جغرافیایی و استراتژیک خود، نقش قابل توجهی در تجارت، صادرات و واردات ایفا میکند.
بنا به گفته کارشناسان امر، اعطای مشوقهای مالیاتی، کاهش بروکراسی ها، تسهیلات بانکی ویژه واحدهای تولیدی و سرمایهگذاری گسترده در حوزه انرژی، صنایع غذایی، کشاورزی، گلخانه ها، پتروشیمی و ماشینآلات، موجب افزایش ظرفیت تولید و صادرات منطقه شده است.
همچنین ایجاد زنجیره کامل از تولید تا صادرات، برندینگ محصولات منطقه آزاد ارس در بازارهای بینالمللی و رعایت استانداردهای جهانی، نقش بسزایی در جذب مشتریان جدید و افزایش صادرات داشته است.
طی چند ماه اخیر نیز مذاکرات وسیعی با کشورهای همسایه صورت گرفته که سهم مهمی در افزایش صادرات صنایع منطقه داشته است و با ادامه روند کنونی و اجرای برنامههای توسعهای، پیش بینی می شود رشد تراز تجاری منطقه در نیمه دوم سال نیز تداوم پیدا کند و ارس همچنان بهعنوان یکی از پیشرانان اقتصاد صادرات محور کشور مطرح باشد.
کاهش زمان ترخیص کالا، راهاندازی سامانه اینوست ارس، بهبود فرآیندهای اداری و همکاری نزدیک با گمرک جمهوری اسلامی، باعث افزایش رضایت فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان و تسریع صادرات کالا از منطقه شده است.