به گزارش عجب شیر پرس به نقل از ایرنا، شینا انصاری روز سهشنبه در آیین بهرهبرداری از چند طرح زیست محیطی در شهرستان زرندیه افزود: به دلیل بیتوجهیهای صورتگرفته طی دهههای گذشته، امروز بسیاری از استانهای کشور با مسائل و بحرانهای محیطزیستی روبهرو هستند که نتیجه توسعه نامتوازن و استقرار نادرست صنایع در برخی مناطق بوده است.
وی با بیان اینکه این روند در برخی نقاط کشور حتی کیفیت زندگی شهروندان را تهدید کرده است، افزود: خوشبختانه در طرحهای اخیر مانند پروژه تصفیه فاضلاب زرندیه، نگاه به پیوستهای محیطزیستی از ابتدای طرح مدنظر قرار گرفته که این رویکرد میتواند در ارتقای سلامت جامعه نقش مؤثری ایفا کند.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با تأکید بر اینکه محیطزیست مخالف توسعه نیست تصریح کرد: هدف ما این است که توسعه اقتصادی کشور با رعایت اصول زیستمحیطی و با درنظر گرفتن سلامت مردم به پیش برود و مسائل محیطزیستی به عنوان رکن سلامت جامعه دیده شود.
انصاری با اشاره به سیاستهای کلان کشور در حوزه محیطزیست گفت: سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۴ نقشه راه محیطزیست کشور را مشخص کرده و در قانون برنامه هفتم توسعه نیز چشماندازهای مشخصی در این حوزه ترسیم شده است که باید با همکاری بینبخشی و همافزایی دستگاهها برای کاهش مشکلات محیطزیستی اقدام کنیم.
وی با اشاره به مشکلاتی نظیر خشکسالی، گرد و غبار و افت منابع آبی تأکید کرد: اکنون کشور برای پنجمین سال متوالی درگیر خشکسالی است و باید در مدیریت مصرف آب و انرژی نگاه سازگار با طبیعت اتخاذ شود.
رئیس سازمان محیطزیست خاطرنشان کرد:حل چالشهای محیطزیستی کشور نیازمند صبر، برنامهریزی بلندمدت و مشارکت عمومی است و امیدواریم الگوهایی مانند طرح تصفیه فاضلاب زرندیه به سایر واحدهای تولیدی نیز تعمیم یابد تا بتوانیم همزمان با پیشرفت اقتصادی، محیطزیستی سالم و پایدار برای نسلهای آینده فراهم کنیم.
افتتاح اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فراهان، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی، افتتاح ایستگاههای سنجش آلودگی هوای اراک، دیدار با فعالان محیط زیست و شرکت در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان از دیگر برنامههای معون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر یک روزه به استان مرکزی است.
انصاری در جریان سفر یک روزه خود به استان مرکزی اولین طرح تصفیه فاضلاب در گاوداری کشور را مزرعه میهن زرندیه، سیستم فیلتراسیون کاهش آلودگی و نیروگاه برق خورشیدی مجتمع لیکا را افتتاح کرد.
تصفیهخانه فاضلاب شرکت کشت و صنعت علوی میهن بود با سرمایهگذاری یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی به احداث شده که از سیستم پیشرفته با بهرهگیری از فرآیند بیولوژیکی تلفیقی بیهوازی شامل مراحل دانهگیری، رسوبگیری، متعادلسازی پساب خام، زلالسازی نهایی، پیشتصفیه، لاگون ذخیره فاضلاب تصفیهشده از نوع ژئومبرانی، چاله پمپاژ و گندزدایی برخوردار است.
نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی شرکت لیکا با سرمایهگذاری ۸۰۰ میلیارد ریالی در زمینی به مساحت چهار هکتار نیز افتتاح شد که ظرفیت آن در مراحل بعدی تا ۲.۵ مگاوات قابل افزایش است.
سیستم فیلتراسیون پیشرفته گازهای خروجی خطوط تولید شرکت لیکا با هزینهای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال از دیگر طرح های افتتاحی در این سفر بود که با ظرفیت تصفیه ۸۰ هزار مترمکعب گاز در ساعت و مجهز به ۶۳۰ کیسه فیلتر با قطر ۱۶۵ میلیمتر و طول ۴۵۰۰ میلیمتر طراحی شده که بهطور مؤثری آلایندههای زیستمحیطی را کاهش میدهد.